Cooperativa de treball Som Confort Solar

Alberto López, juntament amb tres socis Andrés Cano, Eloi Pareja i Pau Gómez han creat la cooperativa de treball associat Som Confort Solar SCCL a Sabadell. Empresa d’energies renovables i d’eficiència energètica.

La idea del projecte neix fa uns anys a partir de l’Andrés i la seva preocupació en el canvi de model energètic i substituir les energies tradicionals contaminants. Tot plegat com a resposta a un món carbonitzat per implementar solucions d’energies renovables dins de l’àmbit de l’economia social i solidària.

Amb l’ajuda de Vapor Llonch de Sabadell han elaborat un pla econòmic financer per analitzar la viabilitat del projecte.

Les línies d’actuació de la cooperativa son:

  • Energia solar tèrmica – Posada a punt i manteniment posterior de les instal·lacions.
  • Fotovoltaica – Instal·lacions de plaques foltovoltaiques.
  • Climatització – Manteniment, assessorament i enginyeria.

Acció Solidària Contra l’Atur els hi concedeix l’ajuda per valor de 10.000 € que s’emmarca dins del conveni que tenim subscrit amb la Fundació Caixa d’Enginyers i la devolució del préstec es farà en 48 mesos. Aquests diners es destinaran a la compra de material d’oficina, eines de treball i estoc. Amb aquest projecte es creen 4 llocs de feina.


A l’any 2019 reben el Premi Josep M. Piñol al projecte més innovador.


Andrés, vau iniciar el projecte l’any 2018, ara que som al maig del 2022, com va?
Anem fent bé, però encara ens cal millorar el tema comptable i financer. Aquí necessitem ajuda professional perquè hem crescut molt, l’any passat vam facturar 1 M€ i ja som 19 persones treballant, i tot plegat s’ha de tenir una bona seguretat econòmica. L’evolució és bona, no volem créixer molt, però a la vegada necessitem fer-ho una mica per trobar el punt acceptable i viable del projecte.

Quines dificultats us heu trobat?
Actualment, el més complicat és l’accés als materials, en concret amb els contenidors que provenen de la Xina. També s’ha de tenir present que hi ha una manca important de professionals i treballadors responsables especialitzats en aquest àmbit.

Què els diries a les persones que volen emprendre?
Bàsicament, els recomanaria que si tenen un somni, una idea clara, que es formin i ho facin realitat. Que ho provin, però que prèviament ho estudiïn bé. No és fàcil ni senzill però si engrescador. Calen moltes hores de feina però fer-ho realitat. Continuem treballant amb l’energia fotovoltaica, els vehicles elèctrics, i ara el repte més important que tenim és consolidar els equips i digitalitzar-nos al màxim aquest any.

 

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This