Les fundacions Caixa d’Enginyers i Acció Solidària Contra l’Atur signen un conveni per fomentar l’emprenedoria.

El senyor Josep Oriol Sala Arlandis, President de la Fundació Caixa d’Enginyers, i el senyor Oriol Romances, President de la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), han signat el 04/10/2017 un conveni  mitjançant el qual ASCA gestionarà un fons de 35.000 euros aportat per la Fundació Caixa d’Enginyers per finançar projectes de joves emprenedors a cost zero, principalment en el camp de la ciència, la innovació i la tecnologia. Aquest acord té una vigència de quatre anys renovables.

La Fundació Caixa d’Enginyers és l’expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d’Enginyers. Creada el 2011, la institució té l’objectiu de reforçar i vehicular l’acció social de l’Entitat i optimitzar l’eficiència dels seus recursos. L’entitat porta a terme nombroses accions que contribueixen al desenvolupament social i ha destinat ja, des de la seva creació, més de 2,5M€ a 270 projectes i ha concedit 150 beques a premis en l’àmbit acadèmic i professional.  La Fundació Caixa d’Enginyers canalitza els seus recursos a través de diferents línies d’actuació: formació, excel·lència professional, beques i premis, retorn social i reinserció laboral i ecologia i sostenibilitat.

El Conveni preveu que ASCA seleccioni els beneficiaris dels préstecs, d’un màxim de 15.000 euros cadascun, i n’estableixi les condicions d’amortització.  Trimestralment, ASCA informarà al Comitè d’Avaluació, format per dos membres designats per la Fundació Caixa d’Enginyers i dos d’ASCA, de les ajudes concedides, les condicions establertes i de la situació del Fons.

Ajudar al desenvolupament econòmic en l’àmbit de la ciència i la tecnologia, fomentant l’emprenedoria, és un dels objectius de la nostra Fundació”, comenta Josep Oriol Sala, “i ASCA ha demostrat amb la seva experiència, des de fa més de 35 anys, que és qui millor pot garantir la bona gestió del nostre fons”,  afegeix. Per la seva part, Oriol Romances, manifesta que “és per a nosaltres un honor la confiança que ens demostren encarregant-nos la gestió del fons per a joves emprenedors”.