Igor Goyenechea Abascal i Edurne Sanz, juntament amb 3 persones més formen la Cooperativa Bioenergètica de Barcelona SCCL. Es dediquen al treball bioenergètic dins de l’àmbit de les teràpies i desenvolupament personal.

La bioenergètica és una línia de treball personal que es nodreix del treball de Wihelm Reich i Alexander Lowen. A diferència d’altres aproximacions terapèutiques inclou i concedeix un espai privilegiat al cos, al que reconeix com l’escenari a on té lloc l’experiència de vida i en el que queden gravades les reaccions i vivències del passat. Volen crear un espai de desenvolupament personal integral i ser un punt de trobada a on les persones tinguin un lloc comú i puguin fer unes activitats que abastin tant un procés terapèutic personal continu com algunes teràpies que es poden rebre de forma aïllada o en grup, i fins i tot formació en aquest àmbit. Amb aquest projecte es consoliden 5 llocs de feina.

Demanen una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur pel condicionament del local que tenen al C/ Aragó 416 i la compra del material necessari per fer les activitats (insonorització de les sales, canvis a la pàgina web, i materials, mobiliari, equip de so).

ASCA els hi concedeix un préstec sense interès de 4.569€.

Fem una segona visita de seguiment al  Centre de Teràpia Bioenergética  el 27 de febrer de 2017. El préstec sense interessos que els vam concedir va ser destinar bàsicament a adequar el local.

Al cap d’un primer any de funcionament la facturació està per sota del que s’havia previst en el pla de negoci. Per això durant aquest període de temps han variat alguns dels seus plantejaments estratègics inicials a fi d’adequar-se millor a la demanda.

Els ingressos actuals provenen d’activitats com les teràpies individuals, teràpies grupals, tallers de formació i viatges en grup de 10/12 persones (4/5 dies).

Actualment els ingressos cobreixen les despeses generals i els salaris però les perspectives de creixement no són molt optimistes. La forta competència, la manca de coneixement en el sector són variables que afecten el seu creixement. Es preveu consolidar el negoci i ampliar a un nou públic, concretament el segment infantil.

Sort i força amb el projecte!