La bici rota: creixement i ampliació del negoci

Fa gairebé tres anys, en Juan Miguel de Barcelona va decidir emprendre amb La Bici Rota: un taller de reparació de bicicletes. 

Juan Miguel, com ha evolucionat el negoci?

El principi va ser dur, vaig haver de tancar al cap de molt poc d’obrir el negoci pel confinament per la COVID. Quan ens van permetre tornar a obrir, el creixement del negoci ha estat exponencial, la bicicleta va fer un boom, ja que les persones van optar per aquest mitjà de transport, i van treure bicicletes noves, antigues, de les golfes, etc. Actualment, el volum de treball es manté alt, els clients repeteixen, i ara ja m’arriben molts de nous pel “boca-orella”. Segueixo amb la mateixa idea de negoci,  ofereixo reparació de bicicletes i venda de recanvis, no venc bicicletes.

Com valores l’experiència d’emprendre? Donaries algun consell a persones que estan pensant en emprendre?

Jo la valoro positivament. Per la meva experiència, penso que s’ha de crear un bon projecte i tenir molta confiança en un mateix. Les persones que volen emprendre s’han de donar una oportunitat de fer el que realment els agrada.  Han de ser conscients que han de dedicar un temps a crear el projecte, a dissenyar-lo, a pensar-lo, analitzar els riscos, i molt important, quan comencin han de disposar d’un matalàs econòmic.

Una vegada arrencat el projecte, sempre hi haurà coses o aspectes a millorar o canviar, per exemple, jo ara mateix haig d’invertir en formació i cursos de mecànica de bicicletes, perquè aquest camp evoluciona molt ràpidament, ja que ha entrat la tecnologia, i ha començat una nova era en aquest món.

Per què has tornat a contactar amb nosaltres?

Firma del proyecto

Signatura del projecte

Em vau ajudar per a començar el projecte i després, durant la pandèmia, també em vau ajudar amb l’ajornament de les quotes. Ara he contactat de nou amb vosaltres perquè a causa del creixement exponencial del negoci, haig de canviar de local, no hi ha espai per a les bicicletes ni per a reparar-les. Jo he parlat a moltes persones de la vostra fundació, d’Acció Solidària Contra l’Atur, ja que considero que feu una tasca molt bona. Estic molt content de poder treballar amb vosaltres i de l’ajuda que em doneu.

Fa tres anys no pensava créixer així, de fet, el local que vaig agafar estava molt bé, però s’ha quedat molt petit. Ara he vist l’oportunitat, he refet el pla de negoci i penso que és el moment de disposar d’un espai més gran per a poder oferir més serveis, en concret  ampliar a la reparació i manteniment de suspensions i de bicicletes elèctriques. Ara trasllado el negoci a un local pròxim, i molt més gran,  ja que no m’he volgut moure del barri ni de la zona. La meva  idea ja és quedar-me en el nou local, enfortir els nous serveis i si fa falta, ampliar la plantilla. En el nou taller hi haurà espai per a treballar 3-4 persones, i si en un futur fa falta els puc agafar. El creixement s’ha de veure, analitzar, però tampoc s’ha de parar. També potser agafaré a alguna persona perquè em porti la part administrativa, ja que em porta molt de temps i esforç.

El tracte que dono als clients és personalitzat, si em puc dedicar totalment a la mecànica, és molt bo, perquè jo li explico al client com està la seva bicicleta, com l’he reparada, la informació és directa, li puc dir què li fa falta, i compleixo un criteri de qualitat, i sé perfectament el que li estic explicant, ja que jo l’he reparada.

Amb tot, una vegada presentat el cas a la comissió d’avaluació de préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un nou préstec sense interessos de 5.000 € a retornar en 35 mesos per a poder adequar el local a les necessitats del taller. Amb aquest projecte es manté un 1 lloc de treball i en un futur es preveu la creació de més llocs de treball.

Si heu de reparar la bicicleta o adquirir alguna peça de recanvi podeu anar:

La Bici Rota
Carrer de Vilapicina, 49
08031 – BARCELONA

 

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …

Share This