Michela Tocco de Archimissa Gastrobar  de Barcelona, ens explica com ha viscut la pandèmia de la COVID-19 i com ha afectat el seu negoci.

Com funcionava Archimissa Gastrobar?
Els primers mesos d’obertura del negoci van anar bé fins que va haver-hi les protestes per la sentència de l’1 d’octubre. Aleshores va baixar una mica la facturació i la feina. Vam optar per reduir l’horari d’obertura i vam potenciar molt els clients locals, ja que fins aleshores havíem tingut molts turistes.
Ens estava funcionant molt bé el boca a boca, i vam créixer molt amb persones de la zona. A finals de febrer estàvem bé, teníem cada setmana reserves de grup.

Com us ha afectat la pandèmia de la COVID-19?
Nosaltres just abans d’entrar en estat l’alarma, ja no vam tenir clients, tot i que teníem reserves i estàvem obert, es van anul·lar totes. Tothom tenia por. Vam tancar temporalment el negoci i ens vam trobar amb menjar i productes comprats i emmagatzemats. Els hem hagut d’anar gastant, ja que si no es feien malbé.
Durant el confinament ha estat molt complicat econòmicament, amb molta incertesa i molt neguit, ja que els ingressos familiars depenen totalment del negoci, hi treballem tots dos. Hem sobreviscut amb uns petits estalvis que teníem, i també he demanat totes les ajudes possibles, i l’ajornament de tots els tributs.
El 28 de maig vam obrir amb dues taules a la terrassa, seguint la normativa. També hem començat amb la nova línia de fer menjar per emportar-se, i a més a més, obrim al matí per oferir esmorzars. Hem hagut d’adquirir materials específics per servir el menjar per emportar-se amb envasos biodegradables.

Què us ha representat l’ajuda #aixequempersianes d’ASCA?
Amb l’ajuda extraordinària de 2.000 € que hem rebut d’Acció Solidària Contra l’Atur hem pogut pagar les obres que vaig fer al bar, i hem pogut fer unes compres per millorar i ampliar els serveis que oferim.
Els primers dies d’obertura van anar molt bé, van tornar els clients habituals, però després ha baixat la facturació. Les persones que venen, ens expliquen que tenen problemes econòmics i laborals. Esperem que poc a poc tot es normalitzi.

Per tant, si voleu anar a menjar o beure alguna cosa, podeu anar a:
Archimissa Gastrobar
C/ Vallhonrat, 19
08004 – Barcelona

Si tu també vols fer realitat la reobertura de petits negocis com aquest…

Col·labora fent una donació al nostre Fons de Solidaritat