La Fundació ASCA amb el suport de la Obra Social “La Caixa”, ha lliurat el 24 de novembre de 2014, la 17a edició dels Premis a l’inserció laboral Josep Maria Piñol en el Palau Macaya (Passeig de Sant Joan – Barcelona). La convocatòria oferia dos premis: un a la millor trajectòria i l’altre a la millor iniciativa, cada un d’ells  premiat amb 10.000€. A aquesta convocatòria s’han presentat un total de 26 projectes: 17 projectes al premi a la trajectòria d’una entitat en la lluita a favor de la inserció laboral i 9 projectes a la millor iniciativa innovadora de lluita contra l’atur.

L’acte l’han presidit el Sr. Joan Comas, president d’Acció Solidària Contra l’Atur i el Sr. Joan Lanaspa, patró de la Fundació Bancària “la Caixa””. En el decurs de l’acte el Sr. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, ha pronunciat la conferència “Dret al treball, dret a la dignitat”.

El Sr. Josep M.Gasch, secretari del jurat, ha donat pas als guanyadors dels Premis Piñol de l’any 2013, que han fet una breu exposició dels seus projectes i tot seguit ha anunciat als guanyadors de la 17a convocatòria:

[column_half]
 • Premi a la trajectòria d’una entitat en la lluita en favor de la inserció laboral

Guanyador 2014

el-llindar-header-10anys
Fundació Privada El Llindar: Fundació que va néixer a l’any 2004 a Cornellà de Llobregat. Impulsa actuacions educatives i professionalitzadores, alternatives, per a nois i noies d’entre 12 i 25 anys que, per la seva situació personal, familiar o de fracàs escolar, no encaixen en les diverses ofertes d’ensenyament reglat, i es troben exclosos del sistema educatiu i social.

Ofereixen recorreguts formatius que garanteixen un creixement personal i la millora de l’ocupabilitat, orientant, acompanyant i recolzant la transició cap a la vida adulta, per a que la seva inserció laboral sigui de qualitat i amb garanties.

[/column_half][column_half_last]
 • Premi a la millor iniciativa  innovadora de lluita contra l’atur 

Guanyador 2014: incubadora d’agricultors agroecològics

logo-hortsocial2

TARPUNA SCCL,Societat Cooperativa Catalana Limitada d’iniciativa social i sense ànim de lucre: S’ha valorat especialment l’objectiu d’oferir una sortida d’autoocupació a les persones aturades de llarga durada que han realitzat formació a l’hort social de Can Codina de Llinars del Vallès. La cooperativa té com a finalitat donar resposta a persones amb risc d’exclusió social. El model que segueix és el de la cooperació local amb entitats públiques i/o privades que coneixen les necessitats socials i busquen desenvolupar nous recursos o recorreguts per a la inclusió social, amb les quals es defineixen projectes innovadors.

[/column_half_last]

El Jurat dels Premis 2014 ha estat constituït per les següents persones:

 • Joan Comas – president d’Acció Solidària Contra l’Atur. Actuarà de president del Jurat
 • Pilar Mercadé – membre del Consell Directiu d’ASCA. Vocal del patronat de la Fundació
 • Inma Noguera – membre del Consell Directiu d’ASCA. Diplomada en treball social
 • Maravillas Rojo – experta en ocupació. Exsecretària general d’ocupació
 • Albert Recio – professor de la Facultat de Ciències Econòmiques (UAB)
 • Pere Rigau – en representació del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya
 • Alfred Vernis – director executiu de la Unitat de Programes Universitaris ESADE-URL
 • Miquel Vila – enginyer industrial. Voluntari d’ASCA
 • Josep M. Gasch – secretari el jurat i vocal del Patronat d’ASCA

[aio_button align=”right” animation=”none” color=”orange” size=”small” icon=”none” text=”Vull col.laborar” relationship=”dofollow” url=”http://www.acciosolidaria.cat/sol-licitud-de-col%C2%B7laboracio/”] [aio_button align=”left” animation=”none” color=”blue” size=”small” icon=”none” text=”Vullun préstec” relationship=”dofollow” url=”http://www.acciosolidaria.cat/probaformulari/”]