la-Caixa-i-fons-social-sant-cugat-valldoreixL’Obra Social “la Caixa” ha decidit destinar 10.000 euros al Programa Fons Social Sant Cugat-Valldoreix de la Fundació Acció Solidària contra l’Atur, associació que ajuda a les persones en risc d’exclusió social que viuen a Sant Cugat. Inès Jiménez, directora de l’Àrea de Negoci de “la Caixa” de Sant Cugat-Rubí, Cerdanyola i Ripollet, i Ramon Escamilla, responsable d’ASCA han estat els encarregats de representar les dues entitats en la presentació de l’acord.

Aquesta ajuda consisteix en la concessió de microcrèdits sense interès a les persones en risc d’exclusió social. Aquests préstecs sense interès de petites quantitats, que s’han de tornar en un curt termini, estan pensats principalment per fer front a les factures energètiques dels habitatges de les persones excloses. A més, i amb l’ajuda dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat, aquestes entitats atenen a persones d’edat avançada i rendes baixes que tenen diverses necessitats socioeconòmiques i que reben ajuts puntuals sense retorn. Per últim, el programa també ajuda a la població immigrant de la ciutat i se’ls facilita la creació d’un petit negoci o  la compra d’un tros de terra per conrear en els seus països d´origen.

El Fons Social Sant Cugat Valldoreix va néixer al 1998 gràcies a Maria Antònia Gili, que va aconseguir reunir a un grup de voluntaris per posar en marxa el servei de préstecs sense interessos per a persones que vivien dificultats econòmiques. L’Entitat es va convertir al 2000 en un programa de la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur.