L’atur registrat a Catalunya ha baixat aquest mes de març en 9.469 persones respecte el mes de febrer, i ara el número d’aturats es situa en 571.655. La caiguda mensual és la major dels últims 19 anys. A nivell espanyol l’atur s’ha reduït en 60.000 persones i s’han creat 160.000 llocs de treball. Bravo!

El problema és que a Espanya encara hi ha 4.450.00 aturats registrats, que supera llargament el 20% de la població activa, que el 90 % dels nous contractes són temporals, i que les condicions laborals tendeixen a ser molt precàries.

Pels ciutadans el problema de l’atur segueix essent una de les grans preocupacions. No ho sembla tan pels polítics que es limiten a fer grans declaracions retòriques. Ara s’acosten eleccions. Fora bo saber que proposa cada partit per reduir l’atur, com a mínim, per situar-lo al nivell europeu del 11%. Algun partit té previst presentar un vertader Pla de Xoc per Crear Ocupació, que vagi més enllà de promeses buides? Ara tenen l’ocasió de demostrar que un atur tan elevat és la seva gran preocupació. Els ciutadans ho agrairan.

Francesc Raventós