Des d’Acció Solidària Contra l’Atur hem fet una selecció de recursos per a persones emprenedores i autònomes per poder fer front a la COVID-19 i a les dificultats econòmiques sorgides per l’efecte de l’estat d’alarma pels vostres projectes o negocis.

Des de la fundació us recomanem que contacteu amb el vostre gestor/a o bé amb l’entitat tramitadora o servei de promoció econòmica de l’Ajuntament de la vostra població, ja que són les persones que més us podrán orientar sobre les ajudes més adients per a vosaltres i us ajudaran a fer els diferents tràmits.

  • Mesures econòmiques i socials per a empreses i autònoms, és una finestreta únic empresarial, del Departament d’Empresa, i ofereix un servei d’atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l’Estat per fer front a la situació excepcional provocada per la COVID-19. 
  • Ajuts i recursos de diferents institucions per a autònoms i autònomes, empreses, cooperatives, entitats i persones treballadores a Barcelona Activa. Disposa d’un molt bon cercador, a més han habilitat un callcenter per atendre telefònicament 900 533 175.
  • Accés a una línea de finançament per a les cooperatives Coop57 i Fundació Seira. Aquesta línea de finançament posa en marxa dos productes financers: una pòlissa de crèdit per cobrir tensions de tresoreria i un préstec de liquiditat. Es poden sol·licitar fins el 30 de juny de 2020.
  • Assessorament sobre el finançament existent per fer front a les necessitats sorgides per la falta de circulant, per la caiguda de vendes o per la realització de noves inversions a ACCIÓ.
  • Ajuts per a persones autònomes afectades econòmicament pel coronavirus de la Generalitat de Catalunya,  en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros i es preveu beneficiar fins a 4.500 persones.
  • Suport emocional i psicològic gratuït i anònim per a persones autònomes. La Fundació PIMEC, mitjançant la Fundación Salud y Persona i en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, ha posat en marxa el  telèfon 93 496 45 09 per a persones autònomes i empresàries (també a les seves famílies i les seves plantilles).
  • Recursos per a les empreses i persones emprenedores a PIMEC.  S’ hi pot trobar tots tipus de suport, des de rebre una newsletter diària amb les novetats, com suport en aspectes legals, laborals, financers, específics per a persones autònomes, i comerços.
  • Formació en Streaming – Aules virtuals com les que ofereix Barcelona Activa o els formadors de PIMEC  que s’han ofert de forma voluntària a impartir gratuïtament breus píndoles formatives d’entre 30 i 60 min de durada a través de la plataforma Instagram Live .@pimecformacio

Esperem que aquest recull us pugui ser d’utilitat #EnsEnSortirem.