Angel Martin té la iniciativa de posar en marxa juntament amb dos companys de Salamanca un restaurant vegà i ecològic “Restaurant vegà El Vergel a Tarragona, al C/ Major 5, en plena zona turística. En el local hi havia instal·lat un altre restaurant que va tancar. S’ha acordat un traspàs compensat amb la llicència municipal, la sortida de fums, la instal·lació elèctrica i d’aire condicionat i altres articles.

La capacitat del local és per a 60 comensals. Amb aquest projecte es creen 5 llocs de treball (2 a mitja jornada). Tenen concedits un préstec ICO per 30.000 €, una pòlissa de 6.000 € i demanen a Acció Solidària Contra l’Atur una ajuda per finalitzar l’estructura del restaurant.

Presenten un estudi de mercat molt complet, des dels logos fins a la carta de menús, i la possible influencia de la competència de les rodalies.

ASCA els concedeix un préstec sense interès de 7.000€ a retornar en 24 terminis.

El 27 de juny de 2017 fem una visita de seguiment, ja fa dos anys i mig que funciona. El restaurant està decorat amb molt bon gust, que li dóna un aspecte net, cuidat i molt lluminós. La recuperació dels elements modernistes i els terres hidràulics del local van ser fets personalment pels socis.

La inversió inicial va ser d’aproximadament 45.000€. L’èxit inicial va produir el doble de vendes de la previsió, i va obligar a augmentar seriosament les inversions amb equip de cuina i personal de servei. De l’inici que van començar 5 persones, al cap d’un any ja van caldre 14 persones contractades a jornada complerta per tenir obert el restaurant tota la setmana.

Actualment El Vergel té ofertes per franquiciar el model, encara que segons els accionistes no volen que el creixement els privi de gaudir de la marxa del negoci actual. El restaurant és quelcom que senten fet amb les seves mans, és una feina en la qual participen cada dia, i els agrada. És possible que s’animin a créixer, però no serà abans d’una etapa de consolidació, i trobar un equip de persones de confiança, que permeti el desplegament del model.

Des d’aquí desitgem que el projecte segueixi anant molt bé!