Elizabeth Bonfill i Aurora Requena de l’Ametlla de Mar van fundar l’any 2012: Plancton, Divulgació i Serveis Marins. Ambdues tenen un Màster en Ciències del Mar.
Realitzen tot un seguit d’activitats relacionades amb el medi marí i costaner, amb preponderància a l’Ametlla del Mar. La seva activitat es centra en tres línies d’actuació:

  1. Divulgació i comunicació de temes marins, exposicions i campanyes de comunicació.
  2. Educació i formació, colònies i escoles, cursos iconferències, material didàctic i projectes educatius.
  3. Gestió de projectes, gestió integral de bones pràctiques en el sector pesquer i nàutic, seguiment d’espècies, i també disposend’un “centre de Snorkel” i excursions marines des de la platja.

A més a més d’elles hi ha una treballadora que desenvolupa la Web de Plancton, la marca d’empresa i fa tasques administratives. A la primavera i l’estiu, a causa del “Snorkel” hi col·laboren deu empleats més, amb un contracte de curta durada.

L’empresa basa la seva activitat en el mercat local i volen que el seu valor afegit retorni a la població a on està situada i la rodalia. Han invertit uns 15.000 € en el projecte i com preveuen un bon futur volen ampliar la plantilla amb una nova biòloga, que consolidaria la línia d’educació i formació del món escolar, a més a més promocionaria altres activitats com el Casal de Científics.

Demanen una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur per ampliar la seva infraestructura. ASCA aprova un préstec sense interès de 10.000 € a retornar en 36 mesos.

Podeu veure aquí la nota de premsa i aquí les notícies aparegudes en els mitjans, i l’entrevista a Cadena SER.

Sort i força amb el projecte!