Linda Isabel Álvarez té el projecte d’engegar una pastisseria-cafeteria: Dulce Secreto situada en la C/ Viladrosa 108 de Barcelona al barri del Verdum.

Vol ser una cafeteria, pastisseria especialitzada en la venda de dolços de qualitat, batuts, granissats i pastissos de fondant que podran comprar-se per encàrrec. Vol donar al local un aire vintage per convertir-ho en un lloc acollidor i relaxat, orientat a les famílies del barri. També vol especialitzar-se en pastisseria típica d’Argentina.

La cafeteria disposarà d’una àmplia varietat de productes que permeti adaptar-se als diferents tipus d’horari i de públic. Per a això s’oferiran desdejunis, aperitius i berenars que es modifiquessin segons les estacions de l’any, per exemple a l’estiu ampliar l’assortiment amb gelats, granissats, orxates, etc.

Amb aquest projecte es creen dos llocs de treball a temps complet i un tercer a mitja jornada.

Demana un microcrèdit a Acció Solidària Contra l’Atur per acabar d’adequar el local i comprar materials. ASCA li concedeix un préstec sense interès de 3.000 € a retornar en 24 terminis.

El 29 de novembre de 2017 anem a fer una visita de seguiment a la cafeteria Dulce Secreto.

El préstec sense interessos d’ASCA es va destinar íntegrament a fer front a la instal·lació elèctrica del local i els permisos d’apertura. El negoci està regentat per la Isabel i la seva filla de 25 anys. La cafeteria està bastant ben situada a prop de la Via Júlia  i va iniciar-se el mes de febrer d’enguany. El seu objectiu sempre ha estat diferenciar-se dels bars convencionals oferint un producte diferent i innovador. L’establiment no és convencional, està decorat amb gust, és agradable, confortable i té una cabuda per unes 40 persones.

Després d’aquests 10 mesos d’activitat la Isabel és conscient que el baix nivell socioeconòmic del barri fa més difícil consolidar el negoci però és ara quan comença a ser més coneguda per la gent de la zona. El “boca/orella” comença a funcionar. Tal i com s’està gestionant el negoci es preveu que incrementi la facturació i es vagi consolidant.

Durant aquest temps ha anat diversificant el negoci. Una part important dels ingressos venent de les festes d’aniversari infantils/adults amb la personalització de pastissos, decoració i lloguer del local. D’altra banda, el servei d’alguns productes especialitzats a restaurants de la zona com també alguna comanda de productes decorats per part d’alguna empresa de la zona.

Sort i força amb el projecte!