Teresa Cea de Barcelona està a l’atur i vol obrir la Botiga Natura Eidian, una botiga de productes alimentaris ecològics i autòctons al C/ Provença 56 de Barcelona. Té experiència en el camp de les vendes.

Vendrà a granel i envasats, olis, llegums, llavors, fruits secs, làctics, mels, sucs, farines, conserves, begudes i espècies.  També tindrà productes autòctons de Galícia com conserves, bosses de patates, formatges, arrossos, algues, etc. Hi ha una demanda important en el sector i està actualment en creixement.

Preveu en un futur, quan ja hagi adquirit un rodatge servir comandes a domicili de forma gratuïta a partir d’un import. També oferirà l’opció de gestionar les comandes a través de whatsapp. A diferència d’altres comerços similars de la zona vendrà productes a granel. Amb aquest projecte crea un lloc de feina, amb la previsió d’ampliar-ho a dos.

Demana una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur per adquirir gènere per la botiga, ja que amb fons propi ha cobert les obres d’adeqüació i de decoració de l’establiment i  ASCA li concedeix un microcrèdit sense interessos de 3.000 € a retornar en 36 mensualitats.

Al cap d’un temps des d’Acció Solidària Contra l’Atur, fem un seguiment del projecte i de la seva evolució. La botiga va obrir va obrir a l’agost de 2016. Està ben posada, és lluminosa, té un aparador ampli, és atractiva, amb una gran varietat de productes i presentació adequada/cuidada dels mateixos.

La clientela és bàsicament gent del barri que a poc a poc es va consolidant, encara que creix no s’arriba a les previsions. També hi van persones originàries de Galícia que coneixen l’establiment. En qualsevol cas, s’ha de tenir present que no és un establiment de compra diària, el producte que hi ha és molt “especialitzat”, de preu més elevat i menys massiu.

S’ha necessitat temps per definir el tipus de producte més adequat per la demanda i deixar-ne d’altres de banda.

Des d’aquí desitgem que el projecte segueixi anant molt bé!