Tonatiuh Cortés de Barcelona vol consolidar el forn artesà Cloudstreet Bakery que està al C/ Roselló 112, de Barcelona. Aquest forn es va obrir al juliol del 2013 amb la intenció d’oferir productes de forn i pastisseria de bona qualitat, a més de pa ecològic. Treballen amb matèries primeres ecològiques, naturals, de proximitat i artesanes.

El projecte el van iniciar 4 socis, i actualment 2 dels socis capitalistes ho volen deixar per dedicar-se a altres empreses. Els dos socis que es queden volen continuar com fins ara venent productes en el local que tenen i fent la distribució a restaurants i bars. A més volen donar un impuls a l’àrea dirigida al sector de l’ hostaleria i dels menjadors escolars ecològics. Amb aquest projecte es consoliden 6 llocs de feina.

Demana un ajuda a ASCA per adquirir les diferents participacions dels socis i poder seguir amb el negoci, i així tenir ell la propietat íntegra del forn. Acció Solidària Contra l’Atur li concedeix un microcrèdit sense interessos de 10.000€ a retornar en 36 mensualitats.

El 12 de març de 2018 li fem una visita de seguiment del projecte. El negoci ha prosperat i de les tres persones que hi treballaven al començament, han passat a vuit llocs de treball (quatre a temps parcial i quatre a jornada completa). Entre el 55 i el 60% de la seva facturació correspon al sector de restauració, i la resta a clients de la botiga. Hi ha moments que té problemes de tresoreria perquè els clients del sector de restauració li paguen a 60 dies, i ell paga a proveïdors a 30 dies.

Aquesta bona marxa de l’empresa els ha permès invertir en la compra d’un forn de gas i mantenen el forn elèctric. Fan publicitat a Instagram i a Facebook.

La botiga se li ha fet petita i vol ampliar amb un servei de degustació (actualment només serveix cafè), però el  local no li ho permet, a més paga un lloguer molt alt. Tot això fa que es plantegi canviar de lloc a finals d’any o a principis del 2019.

Sort i força amb el projecte!