Amàlia Guixà de Manresa prové del camp de l’administració privada i té el projecte de posar en marxa una botiga de venda al detall de tot allò necessari per teixir, brodar, cosir i fer patchwork, tant de tècniques tradicionals, com amb les més innovadores: Merceria Amarant. Amb aquest projecte es crearan 2 llocs de feina.

L’afició del handmade està creixent amb força i a Manresa hi ha pocs establiments d’aquestes característiques. Està previst obrir-lo en el c/ Viladordis 106 de la mateixa ciutat, situat en una zona amb molt comerç, propera a dues escoles, un ambulatori i el principal mercat setmanal de la ciutat.

La titular del projecte ha tingut facilitat artística per a la creació amb tota mena de teixits i fils, barrejant textures, materials i tècniques, creant articles únics d’artesania com a complements i articles de regal,  i afegeix la seva experiència comercial en el seguiment de estocs, clients, publicitat, etc. Ha realitzat a nivell particular confeccions i tallers per a senyores, amb relació a patronatges, costura, llanes, etc.

Demana una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur per iniciar el projecte i ASCA li concedeix un préstec sense interès de  8.000€ a retornar en 36 mesos.

Sort i força amb el projecte!