El 20/04/2016 el president d’Acció Solidària Contra l’Atur, el Sr. Oriol Romances, va assistir II Congrés sobre l’Ocupació de les Persones Aturades de Més de 45 Anys a l’Hospitalet de Llobregat organitzat per ASSAT. El lema d’enguany és “L’Experiència és un valor. No t’ho perdis!”.

Les taxes d’atur continuen sent molt altes a Catalunya i a més el 40% de les persones aturades tenen més de 45 anys. En molts casos aquestes persones es troben en risc d’exclusió social, ja que acostumen a ser atur de llarga durada, i reclamen l’atenció dels poders polítics. Calen mesures que generin ocupació real – ja que actualment l’ocupació  que es genera és molt precària-, que l’economia es recuperi i millori la despesa de les famílies. L’atur de llarga durada és un gran obstacle per a la recuperació econòmica.

CgfTC0CWcAAH5OMA les 15:00 h. el Sr. Oriol Romances va participar a la taula rodona: recursos cap a l’ocupació, juntament amb la Sra. Joana Sanz de Barcelona Activa, la Sra. Desiré García Roig de Feina amb Cor, la Sra. Mar Canalías de Creu Roja i el Sr. Pere González Sastre de Gornal Activa. La taula va ser moderada per Juan José Adell Montagut, membre de la Junta d’ASSAT. Des d’ASCA hem presentat les xifres de l’activitat de 2015, així com el programa de préstecs sense interès per emprenedors amb dificultats per accedir als bancs habituals.

El congrés té com a principal objectiu compartir un espai d’experiències per impulsar noves idees cap a l’ocupació del col·lectiu.

2016_04_20_Assat50