En un acte celebrat el passat divendres 7 de juny en el Saló de Plens de la Seu del Districte de l’Eixample de Barcelona, es van entregar els guardons “Actius de l’Acord”. Iniciativa d’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva són uns distintius per visualitzar i reconèixer l’esforç d’aquelles entitats, organitzacions o projectes que estan treballant més activament per promoure el compromís social ciutadà.

Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA) ha estat una de les sis entitats que han rebut les distincions. El guardó a ASCA va ser entregat pel president de VAE (Voluntaris en Assessoria Empresarial) Carles Guillem, i recollit per Inma Noguera Tusquets, vicepresidenta de la Fundació. El reconeixement ha estat atorgat “per la seva continuada tasca de mobilització i lluita per canviar la situació d’injustícia amb solidaritat i no amb beneficència amb l’objectiu de crear nous llocs de treball digne”.

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva neix l’abril de 2006 com l’espai on es concreta la dimensió relacional de l’acció de govern en matèria de política pública d’inclusió, en el marc del Pla Municipal per a la Inclusió Social 2005-2010.

Actualment, l’Acord Ciutadà es troba en procés de desenvolupament de l’Estratègia d’inclusió i de reducció de les desigualtats socials. La finalitat d’aquest procés és elaborar el Pla d’Acció i impulsar la coproducció entre àrees municipals, entitats del tercer sector, moviments socials i xarxes d’acció per tal de promoure la inclusió social i reduir les desigualtats socials en els pròxims deu anys.