El dilluns 03/10/2016 hem participat en la Jornada de Finançament alternatiu: converses sobre nous models de finançament que ha tingut lloc a l’Auditori Seu Central al C/ Llacuna 162-164 de Barcelona.

whatsapp-image-2016-10-03-at-19-54-44Aquesta jornada ha estat organitzada per Barcelona Activa i  impulsa un nou programa de Finançament Alternatiu amb l’objectiu d’informar, sensibilitzar i capacitar sobre vies alternatives al finançament de projectes locals, més enllà dels recursos bancaris tradicionals. Aquesta jornada, adreçada a persones emprenedores, comerços i serveis de proximitat, cooperatives, entitats socials i culturals, funciona com a punt d’arrencada del programa i pretén contextualitzar el mercat alternatiu existent i donar a conèixer alguns projectes reals que han estat finançats per aquestes altres vies: crowdfunding, banca ètica i cooperativa o d’altres solucions financeres.

El programa per la Jornada ha estat:

    • 17:00 h. – Benvinguda i presentació del projecte a càrrec de la  Sara Berbel (Directora General de Barcelona Activa i Gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona) i el Sr. Jordi Via (Del comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona).
    • 17:10 h. – Ponència marc “El mercat del finançament alternatiu” de Jordi Marí, expert en finançament alternatiu.
    • 17:30 h. – Converses “Necessitats de finançament i solucions alternatives“, moderada per Jaume Oller de Tandem Social.

Presentació de quatre experiències finançades de forma alternativa amb presència dels seus respectius finançadors.
– Jordi Ibáñez, gestor de relacions de l’àrea mediterrània de FIARE i Aritz Cirbian, soci treballador de Compacto
   – Manuela Frudà, responsable de campanyes de GOTEO i Mireia Juan, dissenyadora i membre de Makea Tu Vida
   – Oriol Romances, president de ASCA i Ferran Maicas, emprenedor i xef del Restaurant Bambarol
   – Xavier Teis, soci treballador i responsable de comunicació de Coop57 i Enric Net Camats, president de Cordibaix (Federació d’Entitats de les Persones amb Discapacitat, Intel·lectual i Transtorn Mental, i/o Persones amb Intel·ligència Límit del Baix Llobregat)

    • 19:15 h. – Tancament a càrrec de Barcelona Activa