2015_10_20_AltaveuAquestes darreres setmanes hem viscut unes situacions molt singulars.  Les perspectives de què una part del territori es pugui separar de l’Estat, es considera un canvi important de com funciona tot. I  és ben evident  que malgrat pugui ser aquest, un procés legítim i respectuós, els que estan a favor que res no canviï, estan disposats a fer servir els seus poders, no sempre prou legítims, per alarmar a la gent i aturar el temut canvi.

Hem d’estar d’acord que les insatisfaccions socials i les dificultats de poder governar-nos, reclamen un canvi. La societat no pot restar immòbil i necessita l’evolució i el canvi.

Les insatisfaccions socials es manifesten per les grans desigualtats i les injustícies que l’aplicació d’un sistema sovint poc humà, produeixen en el poble. Cada vegada els rics són més rics i els pobres més pobres.

Sentir-se d’un país amb condicions més que suficients per decidir el seu funcionament i no haver de dependre d’una altra realitat que no és capaç de reconèixer les singularitats, reclama també un canvi.

Però els que no volen que no canviï res s’han estat esforçant en pregonar per crear por en la gent. I que és el que pot crear més por? El diner.

Temes com les pensions, l’euro, la debilitació d’una economia independent, etc. Però les tan males afortunades declaracions de grans empreses i sobretot dels Bancs i Caixes, han entrat  en aquest joc de les mentides i de la deformació de les realitats, jugant al seu favor amb el tema del diner. El diner que ells tant estimen i que el volen protegir.

Però la força de la veritat i la justícia haurà de poder minimitzar aquests altaveus. Aquestes entitats financeres han consultat als seus accionistes i dipositants per a publicar tals afirmacions?

 

Miquel Verdaguer