CRESOL solucions energètiques locals SCCL d’Ulldecona, és una cooperativa formada per 4 socis dedicada a l’Enginyeria i Consultoria Energètica, especialitzada en tecnologies sostenibles a l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre.

L’equip de CRESOL el formen un grup d’enginyers (Jaume Castellà, Enric Sebastià, Joan Marc Poy, Josep Maria Fumadó) amb coneixements sobre estalvi, eficiència energètica i energies renovables. La seva formació i experiència, tant en el sector de l’empresa privada i administració pública, com en el món de la investigació i la cooperació internacional, fan possible la capacitat de desenvolupar i innovar en la realització dels seus estudis i projectes.

L’empresa la van formar tres autònoms l’any 2008 com a SCP, gràcies a un programa d’assessorament en creació de cooperatives d’ARACOOP i la Diputació de Tarragona. El març de 2012, es van constituir com a Cooperativa de Treball Associat, aprofitant per incorporar-hi un quart soci treballador. A final de 2012, CRESOL fa un pas important i entra a formar part d’Uni.Co, un grup empresarial cooperatiu.

A final de l’any 2013, el creixement de la facturació de CRESOL i el fet de tenir poc capital propi fa necessari que l’empresa es financi. A través de la Fundació SEIRA s’assabenten dels préstecs d’Acció Solidària Contra l’Atur. Després Coop57, ha continuat facilitant-los les eines financeres necessàries per consolidar el projecte.

Gràcies a la Federació de Cooperatives de Treball s’han donat aquestes aliances estratègiques que han permès el naixement, el creixement i la consolidació del projecte empresarial de CRESOL.

Actualment CRESOL és assessor de l’Agència de l’Energia de les Terres de l’Ebre i proveïdor de la Diputació de Tarragona, de manera que ofereix assessorament als municipis d’aquest territori. També es dediquen a la formació, assessorament energètic, energies renovables (fotovoltaica i biomassa), i edificació bioclimàtica. Treballen tant en els sectors públic i privat, tant secundari, terciari com domèstic. Donen servei a les empreses privades, des d’empreses grans consumidores d’energia fins a petites i mitjanes empreses del territori.

A banda del vessant d’assessorament, CRESOL executa projectes per desplegar les seves propostes energètiques, amb especial interès pels projectes de valorització de subproductes i biomassa.

Actualment estan fent un esforç en matèria comercial i s’han associat amb una cooperativa de segon grau (Grup Unico). També són socis de Coop57, Som Energia i Oinarri i formen part de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Demanen una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur per finançar el circulant, ja que cobren a 30, 60, 90 i 360 dies i les despeses són mensuals i ASCA els concedeix un préstec sense interès de 10.000€ a retornar en 3 anys .

Sort i força amb el projecte!