TEL. 93 217 02 88 

Blog

El paper futur de les empreses

Tots aquells que considerem molt important el paper de les empreses en la societat, i sé que tant els redactors com els lectors d’aquesta publicació formem part d’aquest grup, necessitem fer urgentment una reflexió sobre les circumstàncies actuals que obliguen a fer canvis seriosos d’aquest paper en els propers anys. L’evolució de la humanitat, des de ja fa molts segles, ha estat produïda per diferents motors, entre els que jo penso que els més importants han estat cinc: per una…

Llegir més

40 + …

2021 és l’any en el qual Acció Solidària Contra l’Atur compleix 40 anys des de la seva creació el mes de setembre de 1981. Hem acabat el 2020, un any molt complicat com tothom sap i que, a més, ha fet créixer encara més les necessitats de les persones en exclusió social. La nostra entitat ha estat abocada durant aquests 40 anys a crear més de 16.000 llocs de treball mitjançant el finançament d’iniciatives promogudes per persones en l’atur o…

Llegir més

Reinventar SAMARTEC 98 per continuar amb l’empresa

Sandra Rotges de Sabadell juntament amb el seu marit van decidir emprendre un projecte familiar l’any 2012, i van obrir SAMARTEC 98, ella mateixa ens ho explica: Què és SAMARTEC 98? SAMARTEC 98 és una caldereria industrial i una serralleria a petita i gran escala. Fem tant treball de taller com muntatge d’estructures metàl·liques tant a sector públic com privat. Ara també fem decoració, d’exteriors, com d’interiors. Actualment ens hem trobat en un moment complicat, treballàvem el 80% per un sol client…

Llegir més

L’Anietta: emprendre amb productes italians

Andrea Dennyse Angel de Barcelona ha decidit emprendre i ha obert Anietta, ella mateixa ens ho explica: Com vas començar aquest projecte? Jo treballava de cambrera i em vaig quedar sense feina amb el primer estat d’alarma de la COVID. Vaig estar mirant com podria reincorporar al món laboral, i com ja tenia idea tenir el meu propi negoci, vaig pensar que havia arribat el moment. El COVID em va empènyer a fer-ho, vaig saber que havia arribat el moment d’emprendre.…

Llegir més

Sortida laboral: emprendre “Bendito Brunch”

En Pierre Marc Gaetan de Barcelona ha decidit emprendre i ha obert el restaurant “Bendito Brunch”, ell mateix ens ho explica: Com vas començar aquest projecte? Jo tinc experiència de tota la meva vida laboral treballant en l’àmbit de l’hostaleria. Sempre he buscat noves tendències o nous conceptes, i en aquest cas vaig trobar el món del brunch. Com vaig perdre la feina pel COVID, i em trobava a l’atur, vaig decidir invertir tots els meus estalvis en un projecte…

Llegir més

La justícia social i les legalitats

Una vegada més hi ha una data de l’any per parlar de la justícia social. Però parlem abans de la justícia precisament avui que  s’està posant més el focus en les actuacions judicials perquè estan més de moda. I per tant el paper dels jutges que sembla que han d’interpretar l’aplicació de la llei. Com anem veient, la justícia va molt lligada a la llei. I per tant les lleis determinen on rau la justícia. I la llei limita o condiciona…

Llegir més

Signem un conveni de col·laboració amb CCOO

El cinc de febrer de 2021 signem un conveni de col.laboració de durada indefinida per ajudar, amb préstecs sense interessos, a persones que estiguin a l’atur o en precarietat laboral per a què puguin emprendre activitats empresarials que els hi permetin crear-se ocupació digne amb Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), o la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC) i Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA).  El conveni ha estat signat per en Javier Pacheco, secretari general de la CONC i Miquel Vila-Despujol, vicepresident…

Llegir més

MiaPia: posar color al dia

Laura Catalina Martínez de Barcelona ha decidit emprendre i ha obert MiaPia, ella mateixa ens ho explica: Com vas començar aquest projecte? Sóc dissenyadora industrial i vaig arribar de Colòmbia el 2015 per realitzar un màster de Gestió de projectes per crear la meva pròpia empresa. Em vaig portar el meu material de costura, inclosa la màquina de cosir. Durant l’any que vaig estar estudiant el màster Treballi en l’hostaleria per tenir ingressos i poder guardar. Un cop acabat el màster va decidir emprendre el meu propi…

Llegir més

Emprendre amb Squadra Pizza Lab

Joel Carreras, juntament amb tres amics, Adrià Reixach, Marc Almeda i Juan Pablo Claret han decidit emprendre i han obert Squadra Pizza Lab a Girona. Ell mateix ens ho explica: Com vau començar aquest projecte? Nosaltres ja fa uns anys que vam parlar de tenir un negoci propi, però degut a circumstàncies externes el van posposar. Quan  jo vaig retornar a Girona després de fer un màster vam tornar a parlar d’obrir un negoci, però va quedar sobre la taula.…

Llegir més

Inserció laboral amb una botiga d’arranjaments de roba

Des de l’Ajuntament de Barcelona ens arriba la sol·licitud d’una dona de 45 anys separada i amb tres fills al seu càrrec. El mes de febrer d’aquest any es va quedar sense feina, i està cobrant per la prestació per desocupació 560 € mensuals. És una dona molt activa i mentre fa recerca de feina, ha estat col·laborant fent màscares. Veient les dificultats que troba per tenir una feina s’ha decidit obrir un negoci propi amb l’experiència que té cosint.…

Llegir més