El passat 27 de juny, Miquel Vila vicepresident d’Acció Solidària Contra l’Atur va assistir en representació de la Fundació a la inauguració del nou centre gestor de residus tecnològics al Poblenou de Trinijove. Des de la Fundació hem participat amb la finançament d’aquest projecte. El centre ha estat inaugurat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró; el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost; el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta i Vicente, i el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner.

El centre està situat en un edifici al C/ Pujades 97 cedit per l’Ajuntament. És una antiga nau industrial modernista de 600 m quadrats de superfície rehabilitada per fomentar l‘economia social i verda. La meitat de l’espai es destinarà a l’àrea de gestió de residus tecnològics, i l’altra meitat a l’àrea de formació i l’espai docent.

És per aquest motiu que el projecte que impulsa Trinijove té dues vessants: la conservació del patrimoni industrial i l’aportació d’un nou ús a aquest patrimoni. Trinijove serà l’entitat encarregada de gestionar el centre de residus tecnològics, l’objectiu del qual és generar llocs de feina a més d’una desena de joves en risc d’exclusió social en l’àmbit del reciclatge i la reutilització de noves tecnologies com mòbils, tablets o ordinadors.


A més de la generació d’ocupació directa, el centre desenvoluparà diferents activitats orientades a la formació per de més d’un centenar de persones al mes, especialment joves i altres col·lectius vulnerables derivats dels Serveis Socials del Districte de Sant Martí. En aquest sentit, Trinijove continuarà la seva col·laboració amb el programa Incorpora de “la Caixa” (del qual n’és el coordinador a Barcelona), gràcies al qual aquests col·lectius rebran formació tècnica, de competències, actitud i pràctiques no laborables a mida de les empreses per tal d’afavorir les seves possibilitats de contractació.