Myriam Huebra de Torredembarra fa sis anys que està a l’atur, i té experiència en la fabricació de masses artesanes, i juntament amb 3 sòcies més volen obrir la cooperativa El Raconet Artesà de la Torre. És una pastisseria dedicada a l’elaboració i venda de productes artesanals amb barra de degustació. Disposen d’un local que fa cantonada de 120 m2, equipat. Amb aquest projecte es creen 3 llocs de treball.

La idea és introduir productes artesans d’origen aragonès, combinant-los amb la venda de pa, productes clàssics, i begudes. També volen oferir productes d’elaboració pròpia amb certificació ecològica.

Demana una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur  per tenir els permisos necessaris, adquirir la maquinària i  pagar la fiança del local. ASCA els concedeix un préstec sense interessos de 13.000 € a retornar en 60 pagaments.

Aquí podem veure una entrevista que els van fer a Formació i Treball a l’agost de 2017 i una altre en CoopCamp el 19/09/2017.

Després d’uns mesos de funcionament, el 26/01/2018 fem una visita de seguiment al projecte, que es dedica a la venda i degustació de productes artesanals de brioxeria, pa, empanades, coca de pa i recapte, pasta de full, entrepans, cafeteria, refrescos, xocolata… La majoria dels productes són artesanals i estan fets per la Marta en la pròpia rere-botiga.

L’establiment, la imatge, els productes, la presentació, la qualitat, l’atenció als clients, els preus, el control de les despeses, estan ben gestionats, però tot i així, no s’arriba a la facturació prevista i no poden cobrir les despeses. S’estan plantejant fer una reorientació del negoci.

Força amb el projecte!