L’Associació Espigoladors es dedica a recuperar productes naturals alimentaris que, per diferents raons (mida, color, etc.) son rebutjats per la xarxa alimentaria comercial. A l’any 2015 els vam concedir el Premi Piñol a la innovació.

L’Associació està en contacte amb els productors d’origen i col·labora amb diferents entitats per recollir aquests productes que els destina:

  • Una part els posa a disposició d’entitats de caràcter social que donen menjar a persones sense recursos
  • L’altra part es transforma i es ven al mercat com a melmelada, salses, cremes, etc.

Amb aquestes activitats dona feina a persones a l’atur o en risc d’exclusió social. Actualment ocupen a 8 persones.

Ara vol fer un salt endavant, i crear el seu propi obrador, amb l’objectiu d’ampliar la seva actuació. L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha cedit 3 locals adossats per deu anys per aquesta finalitat. Les obres d’adequació del local pugen un total de 270.000 €.

Signatura de la concessió del préstec

Demanen una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur amb la finalitat de poder finançar part de les inversions previstes que tenen per les obres d’adequació del local per la construcció de l’obrador. ASCA els concedeix un préstec sense interessos de 30.000 €.

Fem una visita de seguiment del projecte el 13 de febrer de 2018.

Per poder augmentar la seva activitat acaba d’invertir en un obrador que li ha de permetre créixer amb independència en la seva activitat. L’obrador disposa d’equips d’acer d’inoxidable i té prou espai per treballar.

Volen créixer en la facturació per esdevenir més independents de les ajudes i subvencions. Actualment comercialitza en envasos industrials per a l’hostaleria i potets amb la marca “Es imperfect” amb l’aspiració d’aconseguir una distribució multicanal. El 2017 ha comercialitzat unes 60.000 unitats. Les previsions de 2018 és de comercialitzar 180.000 unitats.

Força per seguir endavant amb el projecte!